Kokosrijst met zoete aardappel broccoli en hazelnoten

Kokosroom is een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Het wordt gebruikt bij de bereiding van Thaise curry's en vandaag brengen we de rijst ermee op smaak. Schud wel even het blikje voor gebruik! Kokos bevat verschillende vitaminen, zoals B, C en E. Vitamine C en E zijn belangrijk voor het immuunsysteem en B-vitaminen zijn verantwoordelijk voor de energie van de cellen. Verder is kokos rijk aan magnesium, kalium, fosfor en ijzer. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Bereiding (30 min)

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was of schil de zoete aardappels en snijd klein. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de stronk in dobbelsteentjes en was onder de kraan. Laat goed uitlekken.
  • Meng de zoete aardappel en broccoli met olijfolie, ras el hanout, zout en (chili)peper en spreid uit over de bakplaat. Rooster 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng intussen water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef af onder de kraan. Doe de rijst in een pan en voeg de kokosroom toe aangevuld met kokend water (totdat de rijst net onder staat). Kook de rijst in 12 minuten gaar en giet daarna het water af. Let op dat de rijst niet droogkookt, voeg anders nog extra water toe.
  • Rooster de hazelnoten in een droge bakpan lichtbruin. Heb je een glutenallergie? Was de hazelnoten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  • Verdeel de kokosrijst over de borden en verdeel de geroosterde broccoli, zoete aardappels en hazelnoten erover. Garneer met verse peterselie.

Lekker met wat ras el hanout erdoor.