Broodje spinazieburger met frisse koolsla

De hamburgers serveren we op lekkere bollen van ‘Van Menno’. Menno is een klassieke bakker uit IJsselstein. Hij bakt zijn brood direct op de stenen vloer van de oven. Er wordt geen gist en broodverbeteraar gebruikt. Door het desem ontwikkelt er op natuurlijke wijze veel aroma in het brood en dat proef je zeker! De spinazieburgers bevatten maar liefst 43% spinazie.

Bereiding (30 min)

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en bak de broodjes in 8-10 minuten gaar.
  • Was of schil de wortel en was de appel. Snijd met een scherp mes of met behulp van een keukenmachine de wortel en appel in flinterdunne reepjes. Haal het buitenste blad van de kool, verwijder de kern en snijd of schaaf de kool in dunne reepjes. Snijd de peterselie klein.
  • Maak in een grote kom een dressing met de helft van de mayonaise, yoghurt, azijn (of citroensap), zout en peper. Doe de gesneden groenten erbij en hussel goed door elkaar. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Maak intussen de knoflookmayonaise. Pel de knoflook en pers uit boven de andere helft van de mayonaise en breng op smaak met peper. Zet de knoflookmayonaise opzij.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de spinazieburgers met de ui op een middelhoog vuur in 5-8 minuten bruin en gaar.
  • Snijd de hamburgerbollen open en beleg ze met de spinazieburger en uienringen. Verdeel wat knoflookmayonaise erover. Serveer de hamburgers samen met de koolsla.

Ook erg lekker met een blaadje sla of een een paar plakjes tomaat.